Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Κορινθία PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2008 18:06

Στην Κόρινθο, όπως και στην Αργολίδα, προτιμούν τον ενταφιασμό και τοποθετούν το σώμα σε συνεσταλμένη στάση. Οι τάφοι είναι κατασκευασμένοι με προσοχή: τετραγωνισμένες λίθινες πλάκες επενδύουν και καλύπτουν τους κιβωτιόσχημους, ή, σπανιότερα, λαξεύουν μια σαρκοφάγο σε ένα μονολιθικό πώρινο μπλοκ. Αν το έδαφος είναι αρκετά σκληρό, διαμορφώνουν τον κιβωτιόσχημο χώρο και τον καλύπτουν με μία μόνο καλυπτήρια πλάκα.

Ανάμεσα στα κτερίσματα υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα (εκτός της κεραμικής), όπως χάλκινες περόνες και δαχτυλίδια. Οι περόνες που βρέθηκαν μαζί με μια πυξίδα, ανήκουν ακόμη στον πρωτογεωμετρικό τύπο, χωρίς απόληξη πάνω από τη δισκοειδή κεφαλή. Κάτω από τα Δυτικά Καταστήματα της μεταγενέστερης Αγοράς βρέθηκε τάφος πολεμιστή που περιείχε μία αιχμή δόρατος (τώρα κατεστραμμένη), μία αιχμή βέλους και ένα μαχαίρι, όλα σιδερένια.

Στην Κόρινθο, αντίθετα με το Άργος, δεν εντοπίστηκαν λείψανα οικισμών ούτε και κάποια αδιάσπαστη σειρά τάφων πριν από την ΠΓ περίοδο. Από τώρα όμως και στο εξής τα ευρήματα είναι συνεχή.

 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.