Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Μακεδονικός Αγώνας 5ο Έτος (1908) Η δραστηριότητα των κομιτατζήδων
Η δραστηριότητα των κομιτατζήδων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2008 19:27

Η στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης προκάλεσε δυσκολίες τόσο στην Εσωτερική όσο και στην Εξωτερική Οργάνωση. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, στρατηγός Πάπρικωφ, ο οποίος έλπιζε να πείσει τις Δυνάμεις να διορίσουν χριστιανό γενικό διοικητή στη Μακεδονία, ήταν αντίθετος με το σχηματισμό σωμάτων στο βουλγαρικό έδαφος.

Στα τέλη Μαρτίου έγινε μια καθυστερημένη απόπειρα να αναδιοργανωθεί το βουλγαρικό μακεδονικό κίνημα. Αντιπρόσωποι από όλα τα μέρη της Μακεδονίας και της Βουλγαρίας συναντήθηκαν κοντά στη Ρίλα στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα. Το συνέδριο όρισε τον Μάτωφ και τον Αποστόλ Δημητρώφ (πρώην συνεργάτες του Σαράφωφ) και τον Ντόρεφ (παλιό φίλο του Γκρούεφ) ως αντιπροσώπους της Εσωτερικής Οργάνωσης στη Σόφια. Το συνέδριο αποκήρυξε τον Σαντάσκι και τους οπαδούς του, κατηγορώντας τους για το θάνατο του Σαράφωφ και του Γκαρβάνωφ και την παράλογη επίθεση εναντίον του Βρετανού αξιωματικού της χωροφυλακής, συνταγματάρχη Elliot. Τελικά το συνέδριο αποφάσισε να αποσύρει ή να διαλύσει όλα τα βουλγαρικά σώματα στις περιοχές όπου αντιμετώπιζαν ισχυρή αντίδραση των Ελλήνων, των Σέρβων και των Αλβανών και να ακολουθήσει πολιτική μακροπρόθεσμης προπαγάνδας. Θα δινόταν υποστήριξη στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες πίεζε η Μ. Βρετανία, και σε περίπτωση που αυτές αποτύγχαναν, τότε θα γινόταν ακόμη μια προσπάθεια να οργανωθεί εξέγερση μεγάλης κλίμακας.

 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.