Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Αρχαιολογικά Νέα Συνεχίζονται οι ανασκαφές στα Ακοβίτικα της Καλαμάτας
Συνεχίζονται οι ανασκαφές στα Ακοβίτικα της Καλαμάτας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 00:00

Ανασκαφές για την αποκάλυψη και άλλων τμημάτων του ναού του Ποσειδώνα στα Ακοβίτικα Καλαμάτας θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την ΛΗ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. 
Στα Ακοβίτικα, εκτός από το αρχαϊκό και κλασικό ιερό του Ποσειδώνα, έχουν έρθει στο φως και λείψανα δύο πρωτοελλαδικών μεγάρων.

Η ανακοίνωση για τις ανασκαφές έγινε χθες στη διάρκεια εκδήλωσης, που έγινε στη Καλαμάτα για την παρουσίαση του βιβλίου των καθηγητών της Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη και Μόριτζ Κίντερλεν «Το ιερό του Ποσειδώνα στα Ακοβίτικα Μεσσηνίας».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η διευθύντρια της ΛΗ′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, η επίκουρη καθηγήτρια της Κλασικής Αρχαιολογίας Ελένη Ζυμή, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.