Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

21ο Έτος (411 π.Χ.)



Η ανατροπή της δημοκρατίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι, μόλις μπήκε η άνοιξη, οι Λακεδαιμόνιοι έστειλαν τον Σπαρτιάτη Δερκυλίδα με λίγο στρατό να πάει από στεριά στον Ελλήσποντο για να προκαλέσει την αποστασία της Άβυδου, που ήταν αποικία της Μιλήτου. Ο Αστύοχος δεν μπορούσε να βρει τρόπο να βοηθήσει τη Χίο και οι Χίοι, που πολιορκούνταν στενά, αναγκάστηκαν να ναυμαχήσουν. Μετά το θάνατο του Πεδάριτου και όσο ο Αστύοχος βρισκόταν στη Ρόδο, έτυχε οι Χίοι να έχουν φέρει από τη Μίλητο για αρχηγό τον Σπαρτιάτη Λέοντα με δώδεκα καράβια που έτυχε να φρουρούν τη Μίλητο. Ο Λέων είχε εκστρατεύσει, πεζοναύτης, μαζί με τη μοίρα του Αντισθένη. Από ατα δώδεκα καράβια, τα πέντε ήσαν από τους Θουρίους, τα τέσσερα από τις Συρακούσες, ένα από τα Άναια, ένα από την Μίλητο και ένα του Λέοντα. Οι Χίοι έκαναν πάνδημη έξοδο και έπιασαν μια οχυρή τοποθεσία. Τα 36 καράβια τους ανοίχτηκαν και ναυμάχησαν με 32 αθηναϊκά. Μετά από σκληρή ναυμαχία, στην οποία δεν υστέρησαν ούτε οι Χίοι ούτε οι σύμμαχοί τους, γύρισαν στην πολιτεία τους γιατί έπεφτε η νύχτα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 10:28 ) Περισσότερα...
 

Η ανάκληση του Αλκιβιάδη

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι Αθηναίοι στρατηγοί στη Σάμο, και ιδιαίτερα ο Θρασύβουλος, ο οποίος είχε πάντα την ίδια γνώμη από τότε που είχε πρωτοστατήσει στη μεταπολίτευση, ότι δηλαδή έπρεπε ν' ανακληθεί ο Αλκιβιάδης, κατόρθωσαν τέλος, κάνοντας Εκκλησία, να πείσουν τους περισσότερους στρατιώτες. Ψήφισαν να τον ανακαλέσουν και να τον αμνηστεύσουν.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 10:31 ) Περισσότερα...
 

Η ανατροπή της ολιγαρχίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι πρέσβεις των Τετρακοσίων γύρισαν από τη Σάμο στην Αθήνα όπου μεταδώσαν τα όσα παράγγελνε ο Αλκιβιάδης, να εξακολουθήσουν, δηλαδή, τον πόλεμο και να μην ενδώσουν στον εχθρό. Επίσης ότι είχε πολλές ελπίδες να επιτύχει συμβιβασμό μεταξύ στρατοπέδου και πολιτείας και ότι θα νικήσουν τους Πελοποννήσιους

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 10:37 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.