Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

20ο Έτος (412 π.Χ.)



Τα γεγονότα στις συμμαχικές πολιτείες (Α' μέρος)

E-mail Εκτύπωση PDF

Μόλις μπήκε το καλοκαίρι, οι Χίοι βιάζονταν να τους σταλούν τα καράβια από φόβο μήπως οι Αθηναίοι μάθουν τι ετοιμαζόταν και οι Λακεδαιμόνιοι έστειλαν τρεις Σπαρτιάτες στην Κόρινθο, με εντολή, όλα τα καράβια που ήσαν στην άλλη θάλασσα να τα περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επάνω από τον Ισθμό, στη θάλασσα του Σαρωνικού και να τα διατάξουν να πάνε στη Χίο, καθώς και εκείνα που ετοίμαζε ο Άγις για τη Λέσβο και όλα τα άλλα. Όλα τα συμμαχικά καράβια που συγκεντρώθηκαν εκεί ήσαν τριάντα εννέα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 10:05 ) Περισσότερα...
 

Τα γεγονότα στις συμμαχικές πολιτείες (Β' μέρος)

E-mail Εκτύπωση PDF
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 10:10 ) Περισσότερα...
 

Η ανάκληση του Αλκιβιάδη

E-mail Εκτύπωση PDF

Πριν μεταφερθούν οι Πελοποννήσιοι στη Ρόδο, έγιναν τα ακόλουθα. Μετά το θάνατο του Χαλκιδέα και τη μάχη της Μιλήτου, ο Αλκιβιάδης είχε γίνει ύποπτος στους Πελοποννήσιους. Έφτασε από την Σπάρτη επιστολή προς στον Αστύοχο με οδηγίες να τον σκοτώσει (ο Άγις ήταν εχθρός του αλλά και, γενικά, δεν του είχαν εμπιστοσύνη).

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 10:14 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.