Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Σκοτεινοί Αιώνες

Σκοτεινοί Αιώνες

Σκοτεινοί Αιώνες (Ελλάδα) από 1.125 έως 900 π.Χ.

Γενικά

E-mail Εκτύπωση PDF

Ηπειρωτική Ελλάδα

Η παρακμή του μυκηναϊκού πολιτισμού ξεκίνησε σταδιακά από τα τέλη του 13ου αιώνα πΧ. Γύρω στο 1200 πΧ μαρτυρούνται αρχαιολογικά καταστροφές στα μεγάλα κέντρα της Πελοποννήσου και της κυρίως Ελλάδας με συνέπεια να ξεκινήσει κύμα μεταναστεύσεων προς τα παράλια της Μ. Ασίας, Κρήτη και Κύπρο και εσωτερικών μετακινήσεων. Οι αναστατώσεις αυτές προκάλεσαν τη συρρίκνωση του πληθυσμού στην ενδοχώρα. Η ολοκληρωτική καταστροφή των ανακτόρων στα χρόνια μεταξύ 1150 και 1050 πΧ σηματοδότησε το τέλος της μυκηναϊκής εποχής.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2008 11:57 ) Περισσότερα...
 

Αθήνα

E-mail Εκτύπωση PDF
Η Αθήνα των Σκοτεινών Αιώνων είχε υπολογίσιμο μέγεθος αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο αποτελείτο από έναν ενιαίο οικισμό ή από περισσότερους.
 

Καρφί Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF
Πρόκειται για έναν οικισμό περίπου 3.500 κατοίκων σε υψόμετρο 1350 μ. στη βορειοδυτική γωνία της οροσειράς της Δίκτης, ένα απομονωμένο και απροσπέλαστο σημείο. Οι οικίες ήταν κατασκευασμένες από σκληρό πωρόλιθο με την τεχνική της ξερολιθιάς και όλα είχαν μόνο ένα όροφο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις υπήρχαν και κατόγια.
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 27 Νοέμβριος 2008 18:17 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.