Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

6ο Έτος (426 π.Χ.)



Η εισβολή στην Αττική

E-mail Εκτύπωση PDF
Το καλοκαίρι οι Πελοποννήσιοι, με αρχηγό τον Άγι του Αρχιδάμου, βασιλιά των Λακεδαιμονίων, προχώρησαν ως τον Ισθμό με σκοπό να κάνουν εισβολή στην Αττική. Αλλά επειδή έγιναν πολλοί σεισμοί γύρισαν πίσω και δεν πραγματοποιήθηκε η εισβολή.
 

Η εκστρατεία στη Σικελία

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Αθηναίος στρατηγός Χαροιάδης είχε σκοτωθεί σε μάχη με τους Συρακούσιους κ' έτσι ο Λάχης ήταν μόνος αρχηγός του στόλου. Εξεστράτευσε με τους συμμάχους του εναντίον του φρουρίου των Μυλών που ανήκει στους Μεσσηνίουης. Ο τόπος έτυχε να φρουρήται από δύο μονάδες Μεσσηνίων που είχαν στείσει ενέδρες στους Αθηναίους οι οποίοι θα έκαναν απόβαση. Οι Αθηναίοι και οι σύμμαχοί τους νίκησαν όσους ήσαν στις ενέδρες και σκότωσαν πολλούς. Ύστερα έκαναν επίθεση εναντίον του φρουρίου και ανάγκασαν τη φρουρά να τους παραδώσει την Ακρόπολη και να εκστρατεύσει μαζί τους εναντίον της Μεσσήνης η οποία, όταν είδε ότι οι Αθηναίοι και οι σύμμαχοί τους είχαν πλησιάσει, προσχώρησαν δίνοντας ομήρους και άλλες εγγυήσεις.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 20:37 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Μήλο και τη Τανάγρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι οι Αθηναίοι έστειλαν 60 καράβια, με 2.000 οπλίτες, στη Μήλο, με στρατηγό το Νικία του Νικηράτου.

Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Λευκάδα και την Αιτωλία

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι οι Αθηναίοι έστειλαν γύρω από την Πελοπόνννησο 30 καράβια με στρατηγούς το Δημοσθένη του Αλκισθένους και τον Προκλή του Θεοδώρου.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 20:41 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Ναύπακτο και την Αμφιλοχία

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι οι Αιτωλοί οι οποίοι, πριν από την αθηναϊκή επίθεση, είχαν στείλει στη Κόρινθο και στη Λακεδαίμονα πρέσβεις, τους Τόλοφο τον Οφιονέα, Βοριάδη τον Ευρυτάνα, Τείσανδρο τον Αποδωτό, έπεισαν τους Πελοποννήσιους να τους στείλουν στρατό για να τιμωρήσουν τη Ναύπακτο που είχε προκαλέσει την εισβολή των Αθηναίων. Οι Λακεδαιμόνιοι έστειλαν, κατά το φθινόπωρο, 3.000 συμμαχικούς οπλίτες. Αρχηγός της εκστρατείας ήταν ο Σπαρτιάτης Ευρύλοχος, που είχε βοηθούς τους Σπαρτιάτες Μακάριο, Μενεδάιο.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 20:48 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 462 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.