Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

Πρωτοελλαδική Ι

Πρωτοελλαδική Ι (Ηπειρωτική Ελλάδα) από 3.200 έως 2.650

Αττική

E-mail Εκτύπωση PDF

Η μεταλλουργία, που, όπως μας αποκάλυψε το μεταλλουργικό εργαστήριο στα Λαμπρικά Κορωπίου και ο λάκκος με τις σκωρίες στη Ραφήνα, ασκείται συστηματικά, προϋποθέτει εξειδίκευση της εργασίας, προάγει το εμπόριο και συντελεί στη συγκέντρωση πλούτου και πιθανώς στην έναρξη σχηματισμού οικονομικών-κοινωνικών τάξεων, καθώς και εγκαθίδρυση ισχυρής κεντρικής εξουσίας.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009 19:41 ) Περισσότερα...
 

Αίγινα

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατά τη φάση Αίγινα V (2200-2050 π.Χ.) ο οικισμός με το ξεχωριστό πολεοδομικό σύστημα οικοδομικών τετραγώνων φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα πρωτοαστικά κέντρα της Πρώιμης Χαλκοκρατίας στο Αιγαίο.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2009 17:48 ) Περισσότερα...
 

Λέρνα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο προϊστορικός οικισμός της Λέρνας βρίσκεται στο δυτικό μυχό του Αργολικού κόλπου στην περιοχή των Μύλων. Τα κριτήρια επιλογής της θέσης αυτής ήταν η εύφορη γη, τα γειτονικά μεταλλεία και τα κοιτάσματα πηλού καλής ποιότητας, η ύπαρξη πηγών νερού και η γειτνίαση με τη θάλασσα. Οι ανασκαφικές έρευνες (1952-8), αποκάλυψαν τα ερείπια ενός οικισμού, όπου παρατηρήθηκε συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική μέχρι τη Μυκηναϊκή εποχή. Τα οικοδομήματα καθεμιάς από τις προϊστορικές φάσεις της Λέρνας αριθμούσαν τα 150, ενώ ο αριθμός των κατοίκων κάθε περιόδου υπολογίζεται γύρω στους 800.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2009 17:54 ) Περισσότερα...
 

Πευκάκια Μαγνησίας

E-mail Εκτύπωση PDF
Τα Πευκάκια είναι μια μαγούλα που βρίσκεται στη δυτική παραλία του Παγασητικού κόλπου. Οι ανασκαφές (1967-73 και 1976-77) έδειξαν ότι η θέση κατοικήθηκε συνεχώς από τη Χαλκολιθική μέχρι τη Μυκηναϊκή εποχή. Τα στρώματα του μεσοελλαδικού οικισμού, όπως δείχνουν κυρίως τα οικιστικά κατάλοιπα του ανασκαφικού τομέα E-F VIII, διακρίνονται σε επτά οικοδομικές περιόδους και αρχίζουν με μια μεταβατική περίοδο από την Πρώιμη στη Μέση Χαλκοκρατία.
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2008 17:00 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.