Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

17ο Έτος (415 π.Χ.)



Η επιχείρηση εναντίον της Σικελίας

E-mail Εκτύπωση PDF
Το καλοκαίρι με την άνοιξη, γύρισαν οι Αθηναίοι πρέσβεις από τη Σικελία με τους Εγεσταίους απεσταλμένους και έφεραν μαζί τους εξήντα τάλαντα άκοπο ασήμι που αντιπροσώπευαν τους μισθούς ενός μηνός για εξήντα καράβια, όσα επρόκειτο να ζητήσουν οι Εγεσταίοι να τους στείλουν. Οι Αθηναίοι συγκάλεσαν Εκκλησία και αφού άκουσαν από τους Εγεσταίους και τους δικούς τους πρέσβεις ενθαρρυντικές αλλά όχι αληθινές πληροφορίες - μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν, έτοιμα χρήματα πολλά στο δημόσιο ταμείο και στους ναούς - ψήφισαν να στείλουν στη Σικελία εξήντα καράβια με στρατηγούς τον Αλκιβιάδη του Κλεινίου, τον Νικία του Νικηράτου και το Λάμαχο του Ξενοφάνη, οι οποίοι θα είχαν απόλυτη εξουσία, με εντολή να βοηθήσουν τους Εγεσταίους εναντίον των Σελινουντίων και, αν η τροπή του πολέμου ήταν ευνοϊκή, να εγκαταστήσουν πάλι τους Λεοντίνους στην πολιτεία τους και να λάβουν, στη Σικελία, όλα τα μέτρα που θα θεωρούσαν εξυπηρετικά για τα συμφέροντα της Αθήνας.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 09:20 ) Περισσότερα...
 

Η ανάκληση του Αλκιβιάδη

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην Κατάνη οι Αθηναίοι βρήκαν τη Σαλαμινία που είχε έρθει από την Αθήνα για να διατάξει τον Αλκιβιάδη να γυρίσει πίσω ν' απολογηθεί για τις κατηγορίες που διατύπωνε εναντίον του η πολιτεία, καθώς και μερικούς άλλους στατιώτες που είχαν μηνυθεί μαζί του για ασέβεια. για την παρωδία των Μυστηρίων και άλλους για την υπόθεση των Ερμών.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 09:26 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.