Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Επικαιρότητα

Επικαιρότητα

Η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με απόφαση της Δικαιοσύνης

E-mail Εκτύπωση PDF

Υπέρ της κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών στο Θησείο το Πρωτοδικείο

Τη συνέχιση των έργων επιχωμάτωσης των αρχαίων ευρημάτων στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ, Μοναστηράκι - Θησείο, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011 20:58 ) Περισσότερα...
 

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα;

E-mail Εκτύπωση PDF

"Μέλη του Ερυθρού Σταυρού συμμετείχαν σε βασανιστήρια"

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε, σε εμπιστευτική έκθεσή της, ότι ορισμένα μέλη του ιατρικού προσωπικού της συμμετείχαν στις ανακρίσεις της CIA, στις οποίες εφαρμόστηκαν βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας της ιατρικής.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 18:40 ) Περισσότερα...
 

Η δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

E-mail Εκτύπωση PDF
To τέλος του απορρήτου στο Διαδίκτυο

Της Διονυσίας Bορίδη

Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας θυσιάζεται, με επίσημη βούλα πλέον, το απόρρητο του ιντερνετικού βίου των Ευρωπαίων πολιτών. Ο Μεγάλος Αδελφός εγκαθίσταται επισήμως στους δικτυωμένους μας ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από χθες, μετά την έκδοση της σχετικής οδηγίας της Ε. Ε., οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ υποχρεώνονται να συλλέγουν και να αποθηκεύουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις κινήσεις μας στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες. Οφείλουν, δηλαδή, να διατηρούν λίστες με τους παραλήπτες των ηλεκτρονικών μας επιστολών και με τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε. Ανάλογη τύχη θα έχουν και στοιχεία που αφορούν την ιντερνετική τηλεφωνία.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 11:50 ) Περισσότερα...
 

Τα μνημεία και η καπηλεία τους

E-mail Εκτύπωση PDF

Του Χρ. Ντούμα

Η ίδρυση οργανωμένων νεκροταφείων από την αρχή της Νεολιθικής Εποχής έχει ερμηνευτεί ως ένα είδος τίτλου ιδιοκτησίας του τόπου, όπου ορισμένες κοινωνίες μετά την εγκατάλειψη του πλάνητα βίου και το πέρασμά τους στην παραγωγική διαδικασία επέλεξαν να εγκατασταθούν μόνιμα.

Συνέδεσαν δηλαδή τον τόπο αυτό με την ιστορία τους και οι θαμμένοι εκεί πρόγονοι το πιστοποιούσαν. Η έννοια της πατρίδας χάνει την υπόστασή της χωρίς τους τάφους των προγόνων. Γι’ αυτό και ο παιάνας που ήχησε πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας καλούσε τους Έλληνες να πολεμήσουν για να ελευθερώσουν, μεταξύ άλλων, και τους τάφους των προγόνων («θήκας τε προγόνων», Αισχύλου Πέρσαι 405).

Ακόμη σήμερα, λαοί που αποκτούν την ανεξαρτησία τους χρησιμοποιούν κατά κανόνα τα αρχαία μνημεία για να διαμορφώσουν την εθνική τους ταυτότητα. Εξαίρεση δεν αποτέλεσαν οι Έλληνες, αν λάβουμε υπόψη μας την προτροπή του Μακρυγιάννη προς τους συμπολεμιστές σχετικά με τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν προς τα αρχαία: «γι’ αυτά πολεμήσαμε».

Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2009 13:53 ) Περισσότερα...
 

Το κράτος του παραλόγου

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Πολεοδομία απέρριψε το στέγαστρο για το Ακρωτήρι της Θήρας

Αυτό το στέγαστρο πότε θα γίνει; Τραγελαφικές καταστάσεις διαδραματίστηκαν χθες το πρωί όταν η ανάδοχος εταιρεία (J&Ρ- Αβαξ) για την κατασκευή του στεγάστρου του Ακρωτηρίου πήγε να καταθέσει στην Πολεοδομία Θήρας τη νέα μελέτη για την αποκατάστασή του.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2009 14:06 ) Περισσότερα...
 

Γάζα, θύμα της γεωπολιτικής απανθρωπιάς

E-mail Εκτύπωση PDF

Επί δεκαοχτώ μήνες, όλοι οι 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας αντιμετώπισαν έναν αποκλεισμό που επιβλήθηκε από το Ισραήλ εν είδει τιμωρίας και βίωσαν ποικίλες τραυματικές προκλήσεις στην ομαλότητα της καθημερινής τους ζωής.

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2009 13:29 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 75 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.