Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

11ο Έτος (421 π.Χ.)

Η Πελοποννησιακή Συμμαχία

E-mail Εκτύπωση PDF

Όταν έγινε η πενηντάχρονη ειρήνη και, λίγο αργότερα, η συμμαχία των Αθηναίων με τους Λακεδαιμόνιους, οι πρέσβεις των άλλων πολιτειών της Πελοποννήσου, που είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, έφυγαν από τη Σπάρτη. Ενώ οι άλλοι πρέσβεις γύρισαν κατευθείαν στις πολιτείες τους, οι Κορίνθιοι πέρασαν πρώτα από το Άργος και είχαν συνομιλίες με μερικούς από τους άρχοντες της πολιτείας. Τους είπαν ότι, αφού οι Λακεδαιμόνιοι, αντίθετα προς τα συμφέροντα της Πελοποννήσου και με σκοπό να την υποδουλώσουν, είχαν κάνει ειρήνη και συμμαχία με τους πρώην χειρότερους εχθρούς τους, τους Αθηναίους, να κοιτάξουν οι Αργείοι να δουν πως θα σωθεί η Πελοπόννησος και να διακηρύξουν επίσημα ότι είναι έτοιμοι να κάνουν αμυντική συμμαχία με κάθε αυτόνομη ελληνική πολιτεία που το επιθυμεί και δέχεται να λύνει τις διαφορές της με διαπραγματεύσεις. Τους είπαν ότι έπρεπε να διορίσουν λίγους πληρεξούσιους αντιπροσώπους, ώστε να μην γίνονται οι διαπραγματεύσεις μπροστά στη συνέλευση του λαού και να μη φαίνεται ποιοί εξέφρασαν γνώμες τις οποίες δεν δέχτηκε ο λαός. Είπαν ότι πολλές πολιτείες θα προσχωρούσαν στη συμμαχία από μίσος προς τους Λακεδαιμόνιους. Αφού οι Κορίνθιοι τα είπαν αυτά, γύρισαν στην πολιτεία τους.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 08:34 ) Περισσότερα...
 

Η συνέχεια των προσπαθειών ειρήνευσης

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι, οι Αθηναίοι κυρίεψαν με πολιορκία την Σικυώνα. Σκότωσαν όλους τους στρατεύσιμους άντρες, υποδούλωσαν τα γυναικόπαιδα κ' έδωσαν το έδαφος στους Πλαταιείς για να εγκατασταθούν εκεί. Έφεραν πίσω στη Δήλο τους κατοίκους της, επειδή επηρεάστηκαν από τις συμφορές που είχαν πάθει και θυμήθηκαν ένα χρησμό του θεού στους Δελφούς.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 08:57 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 166 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.