Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

8ο Έτος (424 π.Χ.)



Η εκστρατεία στα Κύθηρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι, οι Αθηναίοι, με 60 καράβια, 2.000 οπλίτες, λίγο ιππικό και συμμάχους από τη Μίλητο και άλλα μέρη, εκστράτευσαν εναντίον των Κυθήρων. Στρατηγοί ήταν ο Νικίας του Νικηράτου, ο Νικόστρατος του Διειτρέφους και ο Αυτοκλής του Τολμαίου.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 21:46 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Σικελία

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι έγινε ανακωχή στη Σικελία. Αρχικά έγινε μεταξύ Καμάρινας και Γέλας και ύστερα όλες οι άλλες ελληνικές πολιτείες της Σικελίας έστειλαν πρέσβεις στη Γέλα για να διαπραγματευθούν ένα γενικό συμφιλιωτικό διακανονισμό.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 22:06 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στα Μέγαρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι, οι κάτοικοι των Μεγάρων που δοκιμάζονταν πολύ και από τον πόλεμο που τους έκαναν οι Αθηναίοι (οι οποίοι έκαναν τακτικά εισβολή στο έδαφός τους δυο φορές το μ' όλο τους το στρατό) και από τους δικούς τους φυγάδες που ήσαν στις Πυγές - οι εξόριστοι αυτοί είχαν εκδιωχθεί από τους δημοκρατικούς μετά τον εμφύλιο πόλεμο και είχαν γίνει επικίνδυνοι κάνοντας ληστρικές επιδρομές - άρχισαν να λένε, μεταξύ τους, ότι θα έπρεπενα δεχτούν τους φυγάδες, ώστε η πολιτεία να μη βλάπτεται από δύο εχθρούς.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 22:11 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στην Άντανδρο

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι εξόριστοι της Μυτιλήνης και της υπόλοιπης Λέσβου, έχοντας βάσεις στην αντικρινή στεριά, και με μισθοφόρους που είχαν φέρει από τα γύρω μέρη και την Πελοπόννησο, κυρίεψαν το Ροίτειο, αλλά το αποδώσαν, χωρίς να κάνουν καμιά καταστροφή, αφού πήραν 2.000 φωκικούς στατήρες (περίπου 8 τάλαντα, δηλ. 48.000 δρχ).

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 22:12 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Θράκη

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι μετά τα γεγονότα στα Μέγαρα, ο Βρασίδας πορευόμενος με 1.700 οπλίτες προς τη Θράκη, έφτασε στην Ηράκλεια της Τραχινίας, έστειλε έναν αγγελιοφόρο στους φίλους που είχε στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας ζητώντας τους να συνοδεύσουν αυτόν και το στρατό του όταν θα περάσει από τη χώρα τους και μόνον όταν οι Πάναιρος, Δώρος, Ιππολοχίδας, Τορύλαος, Στρόφακος - ο οποίος ήταν πρόξενος των Χαλκιδέων - έφτασαν στη Μελίτεια της Αχαϊας (στη Φθιώτιδα) εξακολούθησε την πορεία του.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 22:19 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Βοιωτία

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι και αμέσως μετά την υποχώρησή του από τα μέγαρα, ο Δημοσθένης, στρατηγός των Αθηναίων, πήγε στη Ναύπακτο με 40 καράβια. Μαζί με τον Ιπποκράτη είχε έρθει σε μυστικές συνεννοήσεις με μερικούς Βοιωτούς που ήθελαν ν' αλλάξουν το πολίτευμα στις βοιωτικές πόλεις και να εγκαταστήσουν δημοκρατία κατά το πρότυπο της Αθήνας.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 22:23 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.