Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

19ο Έτος (413 π.Χ.)



Η εισβολή στην Αττική

E-mail Εκτύπωση PDF

Την άνοιξη οι Λακεδαιμόνιοι και οι σύμμαχοί τους, έκαναν εισβολή στην Αττική. Αρχηγός τους ήταν ο Άγις του Αρχιδάμου, βασιλιάς των Λακεδαιμονίων.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 09:41 ) Περισσότερα...
 

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου

E-mail Εκτύπωση PDF
Το καλοκαίρι, οι Πελοποννήσιοι που ήσαν στα είκοσι καράβια, τα οποία επιτηρούσαν τον αθηναϊκό στόλο της Ναυπάκτου για να εξασφαλίσουν τη διέλευση των φορτηγών προς τη Σικελία, ετοιμάστηκαν για ναυμαχία.
Περισσότερα...
 

Η επιχείρηση εναντίον της Σικελίας (Α' μέρος)

E-mail Εκτύπωση PDF

Την άνοιξη έφτασε ο Γύλιππος με στρατό - ότι είχε μπορέσει να συγκεντρώσει από τη καθεμιά από τις πολιτείες που είχε κατορθώσει να πείσει. Συγκάλεσε τους Συρακούσιους και τους είπε ότι ήταν ανάγκη να επανδρώσουν όσο το δυνατό περισσότερα καράβια και ν' αποπειραθούν να ναυμαχήσουν.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 09:48 ) Περισσότερα...
 

Η επιχείρηση εναντίον της Σικελίας (Β' μέρος)

E-mail Εκτύπωση PDF
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 09:55 ) Περισσότερα...
 

Οι επιπτώσεις της ήττας

E-mail Εκτύπωση PDF

Όταν η είδηση της πανωλεθρίας έφτασε στην Αθήνα, αρνιόνταν για αρκετό καιρό να πιστέψουν ότι είχε γίνει τέτοια ολοκληρωτική καταστροφή, παρόλο ότι πολλοί στρατιώτες της εκστρατείας, οι οποίοι είχαν κατορθώσει να διαφύγουν από τον όλεθρο, τους το έλεγαν καθαρά. Όταν πια το παραδέχτηκαν, έστρεψαν όλο τους το θυμό εναντίον των ρητόρων που τους είχαν παρακινήσει να κάνουν την εκστρατεία και εναντίον των χρησμολόγων και των μάντεων και όσων άλλων που με τις προφητείες τους, τους είχαν δημιουργήσει την ελπίδα ότι θα κυριέψουν τη Σικελία.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 09:57 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.