Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

3ο Έτος (429 π.Χ.)



Η πολιορκία της Πλάταιας

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι οι Πελοποννήσιοι και οι σύμμαχοί τους δεν έκαναν εισβολή στην Αττική, αλλά πήγαν στην Πλάταια. Αρχηγός τους ήταν ο Αρχίδαμος του Ζευξιδάμου, βασιλιάς των Λακεδαιμονίων, που αφού οργάνωσε το στρατόπεδό του, ετοιμαζόταν να ρημάξει τη γη.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 19:45 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στη Θράκη

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι, ενώ οι Πελοποννήσιοι πολιορκούσαν την Πλάταια, οι Αθηναίοι με 2.000 οπλίτες και 200 ιππείς, εκστρατεύσαν εναντίον των Χαλκιδέων της Θράκης και των Βοττιαίων.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 19:46 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στην Ακαρνανία και η ναυμαχία στη Ναύπακτο

E-mail Εκτύπωση PDF

Το καλοκαίρι, οι Αμπρακιώτες και οι Χάονες, θέλοντας να υποτάξουν ολόκληρη την Ακαρνανία και να την αποσπάσουν από τους Αθηναίους, έπεισαν τους Λακεδαιμόνιους να ετοιμάσουν στόλο, συγκεντρώνοντας καράβια από τις συμμαχικές πολιτείες και να τους στείλουν και 1.000 οπλίτες.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 19:51 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στον Πειραιά

E-mail Εκτύπωση PDF

Προτού διαλύσουν το στόλο που είχε γυρίσει από την ναυμαχία της Ναυπάκτου, ο Κνήμος ο Βρασίδας και οι άλλοι Πελοποννήσιοι αρχηγοί θέλησαν, καθώς άρχιζε ο χειμώνας, να δοκιμάσουν, κατά συμβουλή των Μεγάρων, να κάνουν μία απόπειρα εναντίον του Πειραιά.

Περισσότερα...
 

Η θρακική εκστρατεία στη Μακεδονία

E-mail Εκτύπωση PDF

Όταν άρχιζε ο χειμώνας, ο Οδρύσης Σιτάλκης του Τηρέω, βασιλιάς των Θρακών, ξεκίνησε σε εκστρατεία εναντίον του Περδίκκα του Αλεξάνδρου, που ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας και των Χαλκιδέων της Θράκης.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 19:56 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.