Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

1ο Έτος (431 π.Χ.)



Η επιδρομή στην Πλάταια

E-mail Εκτύπωση PDF

Έξι μήνες μετά τη μάχη της Ποτίδαιας, καθώς άρχιζε η άνοιξη, περίπου 300 Θηβαίοι και με αρχηγούς τους βοιωτάρχες Πυθάγγελο του Φυλείδου, Διέμπορο του Ονητορίδου μπήκαν την ώρα του πρώτου ύπνου στην Πλάταια της Βοιωτίας, σύμμαχο των Αθηναίων. Τους είχαν ενθαρρύνει σ' αυτό και τους άνοιξαν τις πύλες ο Πλαταιεύς Ναυκλείδης και οι οπαδοί του, που ήθελαν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, να σκοτώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να γίνουν σύμμαχοι της Θήβας. Τις μυστικές συνεννοήσεις τις είχαν κάνει με τον Ευρύμαχο του Λεοντιάδου που ήταν ισχυρός παράγων στη Θήβα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 19:19 ) Περισσότερα...
 

Πολεμικές προετοιμασίες

E-mail Εκτύπωση PDF

Η εισβολή στην Πλάταια ήταν κατάφωρη παράβαση των σπονδών και οι Αθηναίοι άρχισαν να ετοιμάζονται για πόλεμο. Άρχισαν να ετοιμάζονται και οι Λακεδαιμόνιοι και οι σύμμαχοί τους. Και οι δύο παρατάξεις ετοιμάζονταν να στείλουν πρέσβεις στο βασιλιά των Περσών και σε άλλες βαρβαρικές χώρες, από τις οποίες ο καθένας είχε την ελπίδα να εξασφαλίσει κάποια ωφέλεια.

Περισσότερα...
 

Η εισβολή στην Αττική

E-mail Εκτύπωση PDF

Μετά τα γεγονότα της Πλάταιας, οι Λακεδαιμόνιοι παράγγειλαν στους Πελοποννήσιους και στους άλλους συμμάχους τους να ετοιμάσουν στρατό και εφόδια - όσα θα ήταν αναγκαία για εκστρατεία σε ξένο έδαφος - για να κάνουν εισβολή στην Αττική.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 19:27 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.