Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

Χάλκινη Κυκλάδες

Οι σχέσεις με την Ηπειρωτική Ελλάδα

Ο Τσούντας και ο Blegen απέδειξαν από πολύ καιρό την ειρηνική φύθση των σχέσεων ανάμεσα στους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας και τους Κυκλαδίτες, ειδικά κατά την ΠΕ ΙΙ. Οι Κυκλάδες δεν έχουν κανένα από τα ερυθρά στιλβωμένα αγγεία της ΠΕ Ι, αλλά μοιράζονται έναν αριθμό χαρακτηριστικών γνωρισμάτων με την ΠΕ ΙΙ: τα εμβαμματοδοχεία και τους ασκούς, μια γραμμική αίσθηση σχεδίου και παρόμοιες οικίες σε μικρή πρόχειρη κλίμακα Ο αριθμός των νησιωτικών εισαγωγών στην Ελλάδα, η πραγματική συγχώνευση ομάδων σε θέσεις, όπως ο Άγιος Κοσμάς, ο προχωρημένος χαρακτήρας πολιτισμού στην Εύβοια και την Αίγινα, η απομίμηση εκ μέρους των ηπειρωτών των Κυκλαδικών τύπων τάφων, όλα υποδεικνύουν ότι οι δύο λαοί δεν ήσαν ξένοι στην φυλετική καταγωγή και τον πολιτισμό και ότι πιθανόν μπορούσαν να επικοινωνούν χωρίς διερμηνείς κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους.

Η ανθρώπινη μορφή στο έλεος του χρωστήρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Η τέχνη γενικά είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους που επινόησε ο άνθρωπος, ώστε να μπορεί αφ’ ενός να μεταδώσει πληροφορίες και μηνύματα και αφ’ ετέρου να εκφράσει τις πνευματικές ανησυχίες και προσδοκίες του. Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο η τέχνη να παρακολουθεί την κοινωνική εξέλιξη και να αναζητεί τρόπους έκφρασης, ανάλογα με την εκάστοτε οργάνωση και τις δομές μιας κοινωνίας, ώστε τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει να είναι προσιτά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες.

Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2013 20:05 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.