Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση

4ο Έτος (428 π.Χ.)



Η εισβολή στην Αττική

E-mail Εκτύπωση PDF
Το καλοκαίρι, οι Λακεδαιμόνιοι με τους συμμάχους τους έκαναν εισβολή στην Αττική. Αρχηγός τους ήταν ο Αρχίδαμος του Ζευξιδάμου, βασιλιάς των Λακεδαιμονίων. Οργάνωσαν το στρατόπεδό τους και λεηλατούσαν την ύπαιθρο. Το αθηναϊκό ιππικό, όπως συνήθως, έκανε εξορμήσεις όταν παρουσιαζόταν κατάλληλη ευκαιρία για να εμποδίζει τους ψιλούς ν' απομακρύνωνται απ' το στρατόπεδο και να έρχονται να καταστρέφουν τα κοντινά περίχωρα. Οι Πελοποννήσιοι έμειναν όσο είχαν τρόφιμα και ύστερα έφυγαν και διαλύθηκε ο στρατός τους. Το κάθε σώμα γύρισε στην πολιτεία του.
 

Η επανάσταση της Λέσβου

E-mail Εκτύπωση PDF

Αμέσως μετά την εισβολή των Πελοποννησίων στην Αττική επαναστάτησε η Λέσβος - εκτός από τη Μήθυμνα. Το σχέδιό τους ήταν να κλείσουν πρώτα τα λιμάνια τους με προσχώσεις, να τελειώσουν τα τείχη τους και το αρμάτωμα του στόλου τους και να τους έρθουν από τον Εύξεινο Πόντο τοξότες και στάρι και όσα άλλα εφόδια είχαν στείλει να φέρουν απ' εκεί.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 20:02 ) Περισσότερα...
 

Η εκστρατεία στην Ακαρνανία

E-mail Εκτύπωση PDF
Το καλοκαίρι οι Αθηναίοι έστειλαν γύρω από την Πελοπόννησο 30 καράβια με στρατηγό τον Ασώπιο του Φορμίωνος. Οι Ακαρνάνες τους είχαν ζητήσει να τους στείλουν για αρχηγό έναν γιο ή συγγενή του Φορμίωνος.
Περισσότερα...
 

Η έξοδος των Πλαταιών

E-mail Εκτύπωση PDF

Το χειμώνα οι Πλαταιείς - πάντα πολιορκημένοι από τους Πελοποννήσιους και τους Βοιωτούς - άρχισαν να υποφέρουν από την πείνα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 20:07 ) Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 203 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.