Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Αρχαϊκή Περίοδος Β' Μεσσηνιακός Πόλεμος

Β' Μεσσηνιακός Πόλεμος

Β' Μεσσηνιακός Πόλεμος: (645 - 628 π.Χ.;)

Η έναρξη του πολέμου

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι πληροφορίες που έχουμε για τον πόλεμο αυτό είναι πολύ συγκεχυμένες και αγγίζουν τα όρια του μύθου. Και αυτές οι ημερομηνίες της έναρξης και του τέλους του πολέμου είναι αμφίβολες. Το σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος κράτησε 17 χρόνια και διαδραματίστηκε το δεύτερο μισό του 7ου αιώνα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 17:33 ) Περισσότερα...
 

Ο ποιητής Τυρταίος

E-mail Εκτύπωση PDF

Η παράδοση λέει ότι οι δυσκολίες των πρώτων ημερών του πολέμου ανάγκασαν τους Σπαρτιάτες να προσφύγουν στο Μαντείο των Δελφών, ο χρησμός έλεγε να πάρουν σύμβουλο έναν Αθηναίο. Οι Αθηναίοι που δεν ήθελαν να κυριαρχήσουν οι Λακεδαιμόνιοι τους έδωσαν έναν γραμματοδιδάσκαλο που φαινόταν κουτός και κουτσός από το ένα πόδι, τον Τυρταίο. Η παράδοση ότι ο Τυρταίος ήταν Αθηναίος αμφισβητείται.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 17:36 ) Περισσότερα...
 

Η μάχη στο Κάπρου Σήμα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ένα χρόνο, περίπου, μετά τη μάχη στις Δέρες, οι δύο αντίπαλοι αποφάσισαν να αναμετρηθούν σε ένα μέρος που λεγόταν Κάπρου Σήμα, κοντά στην περιοχή της Στενυκλάρου.

Περισσότερα...
 

Η μάχη στη Μεγάλη Τάφρο

E-mail Εκτύπωση PDF

Τον τρίτο χρόνο του πολέμου οι δύο αντίπαλοι επρόκειτο να συγκρουστούν σε ένα μέρος που λεγόταν Μεγάλη Τάφρος. Στο πλευρό των Μεσσηνίων συμπαρατάχτηκαν οι Αρκάδες, αλλά οι Σπαρτιάτες δωροδόκησαν τον βασιλιά τους Αριστοκράτη.

Περισσότερα...
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.