Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Αρχαιολογικά Νέα Ανασκαφές στην Κέρο
Ανασκαφές στην Κέρο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2006 00:00
Έλληνες και Άγγλοι αρχαιολόγοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ανασκαφές στο μικρό κυκλαδικό νησί προκειμένου να μελετήσουν τον λόγο για τον οποίο βρέθηκαν τόσα πολλά κυκλαδικά αγαλματίδιο σε αυτό.
Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα τελειώσουν τον Ιούνιο.
Η Κέρος είναι ένα αρχαιολογικό αίνιγμα, δήλωσε η Πέγκυ Σωτηρακοπούλου, υπεύθυνη της Κυκλαδικής Συλλογής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Από τα 1.400 περίπου κυκλαδικά αγαλματίδια, μόνο το 40% είναι γνωστής καταγωγής γιατί οι αρχαιοκάπηλοι έχουν αφαιρέσει κάθε στοιχείο στα υπόλοιπα. Περισσότερα από τα μισά προέρχονται από την Κέρο.
"Αυτό που κινεί την περιέργεια δεν είναι μόνο γεγονός δεν είναι μόνο η ποσότητα των ανευρεθέντων αγαλματιδίων αλλά και το γεγονός ότι αυτά είναι ηθελημένα σπασμένα κατά την αρχαία περίοδο", δήλωσε η κ. Σωτηρακοπούλου, "γι' αυτό τον λόγο πρόκειται για μια τοποθεσία μοναδική και σπουδαία".
Οι μέχρι τώρα ανασκαφικές εργασίες της δεκαετίας του '60 και του '80, δεν κατάφεραν να αποδείξουν την σπουδαιότητα αυτού του άγονου και ακατοίκητου νησιού την 3η χιλιετία π.Χ.. "Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι επρόκειτο για μια κυκλαδική ιερή νησίδα όπου τα άτομα αφιέρωναν αντικείμενα αφού πρώτα τα έσπαγαν", δήλωσε η κ. Σωτηρακοπούλου.
LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.