Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Αρχαιολογικά Νέα Ταφικά μνημεία στα Άπτερα
Ταφικά μνημεία στα Άπτερα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2006 00:00
Δύο μεγάλα ταφικά μνημεία , το ένα με υπόγεια αίθουσα ταφής ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους στα αρχαία Άπτερα κοντά στα Χανιά. Οι ανασκαφικές εργασίες γίνονται προκειμένου να φέρουν στο φως όλη την περιοχή και ειδικά τα αμυντικά τείχη και οι οποίες φανέρωσαν το συνολικό μήκος του τείχους (3.480 μ.) του δεύτερου μισού του 4ου π.Χ. αιώνα. Προς το παρών η προσοχή έχει επικεντρωθεί στη δυτική πλευρά, όπου βρίσκεται το νεκροταφείο.
Οι ανασκαφικές εργασίες αρχικά μια από τις εισόδους της πόλης και στη συνέχεια ένα τετράγωνο πυργίσκο, όπου υπάρχουν ίχνη μάχης κατά την ελληνιστική περίοδο και λείψανα τάφων νεογέννητων και παιδιών κοντά στον πυργίσκο.
Ο πιο εντυπωσιακός από τους δύο τάφους, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ένα υπόγειο μαυσωλείο στο οποίο φτάνεις μέσω μιας σκάλας και ενός προθάλαμου. Είναι κατασκευασμένος από μεγάλα κομμάτια πέτρας. Στους τοίχους είναι ακόμα ορατοί τα μεταλλικά άγκιστρα για την τοποθέτηση των φανών. Στην κυρίως αίθουσα υπάρχουν τέσσερις πέτρινοι τάφοι οι οποίοι έχουν συληθεί τον 6ο και 7ο μ.Χ. αιώνα.
Τα δύο μνημεία είναι, πιθανώς, του 1ου ή 2ου μ.Χ. αιώνα. Βρέθηκαν επίσης κεραμικά, φανοί, βλήματα για τους καταπέλτες και νομίσματα.
LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.