Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Αρχαιολογικά Νέα Ταφές του 4ου αι. π.Χ. στο Μεταξουργείο
Ταφές του 4ου αι. π.Χ. στο Μεταξουργείο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010 12:08

Το Δημόσιο Σήμα, μνημειακός χώρος της αρχαίας Αθήνας, έρχεται και πάλι στο φως. Τέσσερις ταφές, που ανήκαν σε αυτό το σημαντικό παρόδιο νεκροταφείο, αποκάλυψε σε οικόπεδο της οδού Μυκάλης στο Μεταξουργείο η αρχαιολόγος Χάρις Στούπα.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρόκειται να αναβαθμίσει όλη αυτήν την περιοχή, συνδέοντας τον Κεραμεικό με την Ακαδημία Πλάτωνος. Είναι μια συνέχιση της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, η οποία θα συζητηθεί σύντομα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σύμφωνα με τη Νικολέττα Βαλάκου, διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Το ΚΑΣ γνωμοδότησε προχθές ομόφωνα υπέρ της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, καθώς το εύρημα κρίνεται σημαντικό. Εντοπίστηκαν τέσσερις θήκες, εκ των οποίων οι τρεις είχαν συληθεί. Χάρη σε κάποια στοιχεία που διέφυγαν της προσοχής των αρχαιοκαπήλων, αλλά και χάρη στην επιτάφιο λήκυθο και στο τέταρτο μνήμα, οι ταφές χρονολογούνται κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. Τουλάχιστον ο ένας από τους νεκρούς ήταν επιφανής, όπως μαρτυρά ο λέων που είχε ανεγερθεί επί του τάφου. Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα μήκους 2 μ. και ύψους 1,5 μ. Ο ένας νεκρός έφερε κακώσεις στο κρανίο.

Πηγή: Έθνος

LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.