Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Χετταίοι Τελίπινους (1.525-1.500 π.Χ.)
Τελίπινους (1.525-1.500 π.Χ.) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 18:29

Σύζυγος μιας πριγκίπισσας κατέλαβε το θρόνο και κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη θέση του εκτοπίζοντας όλους τους αντίπαλους διεκδικητές.

Συνέθεσε ένα περίπλοκο διάταγμα στο οποίο μια σύντομη επισκόπηση της χιττιτικής ιστορίας ακολουθείται από μια διακήρυξη ενός επακριβούς νόμου σχετικά με τη διαδοχή και από αρκετούς άλλους κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά του βασιλιά και των ευγενών. Οι νόμοι που εξαγγέλθηκαν τότε, φαίνεται ότι τηρούνταν μέχρι τις τελευταίες ημέρες της Αυτοκρατορίας.

Στην εξωτερική πολιτική ο Τελίπινους αρκέστηκε να εδραιώσει ασφαλή και υπερασπίσημα σύνορα.

Βορείως και ανατολικώς της πρωτεύουσας οι βάρβαροι εισβολείς απωθήθηκαν σε ασφαλή απόσταση και φαίνεται ότι επανακτήθηκαν ορισμένα εδάφη. Όμως στη Δύση και στο Νότο αποδέχτηκαν την απώλεια της Αρζάβα και των χωρών πέρα από τον Ταύρο, περιλαμβανομέννης ολόκληρης της Συρίας. Έκανε συνθήκη με την Κιζουβάτνα (την Καταονία των ρωμαϊκών χρόνων). Το κείμενο της συνθήκης δεν έχει διασωθεί και δεν γνωρίζουμε τους όρους της. Από το μέσο της βασιλείας του Τουλίπινους οι ιστορικές πηγές σιωπούν και τα ονόματα των άμεσων διαδόχων του δεν μπορούν να ειπωθούν με βεβαιότητα.

 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.