Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Χετταίοι Αρνουβάντας Α' (1.370-1.355 π.Χ.)
Αρνουβάντας Α' (1.370-1.355 π.Χ.) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 18:39
Στη διάρκεια της βασιλείας του η κατάσταση επιδεινώθηκε. Οι φυλές Κάσκα κατέλαβαν πολλές από τις κεντρικές χιττιτικές πόλεις βορείως της πρωτεύουσας. Στη Δύση ο Μαντουβάττας συμμάχησε με τον Ατταρισσίγιας και προχώρησε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα της Αρζάβα. Το βασίλειο πέρασε μια κρίση που περιγράφεται από ένα μεταγενέστερο βασιλιά:
Τις παλιότερες ημέρες οι χώρες του Χάττι λεηλατήθηκαν από πέρα από τα σύνορά τους (;) Ο εχθρός από την Κάσκα ήρθε και λεηλάτησε τις χώρες του Χάττι και έκανε τη Νενάσσα το σύνορό του. Από πέρα από την Κάτω Χώρα ήρθε ο εχθρός από την Αρζάβα, και αυτός επίσης λεηλάτησε τις χώρες του Χάττι και έκανε την Τουβανούβα και την Ούντα σύνορό του.
Από πέρα, ο εχθρός από την Αραούνα ήρθε και λεηλάτησε όλη τη χώρα της Γκασσίγια.
Από πέρα ξανά, ο εχθρός από το Άζι ήρθε και λενηλάτησε όλες τις Άνω Χώρες και έκανε τη Σαμούχα σύνορό του. Και ο εχθρός από την Ισούβα ήρθε και λεηλάτησε τη χώρα της Τεγκαράμα.
Από πέρα επίσης ο εχθρός από την Αρματάνα ήρθε, και αυτός επίσης λεηλάτησε τις χώρες του Χάττι και έκανε την πόλη Κιζουβάτνα σύνορό του. Και η Χαττούσας, η πόλη πυρπολήθηκε.
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.