Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Χετταίοι Η μάχη του Καντές
Η μάχη του Καντές PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 18:48

Ο στρατός που πολέμησε κατά των Αιγυπτίων ήταν η ισχυρότερη δύναμη που συγκέντρωσε ποτέ χετταίος βασιλιάς. Ο Μουβάταλλις είχε συγκεντρώσει στρατιωτικά σώματα από κάθε πιθανό σύμμαχο και υποτελή σύμφωνα με τους όρους των διαφόρων συνθηκών.

Ο χιττιτικός στρατός που είχε ως βάση του το Καντές είχε πετύχει να αποκρύψει πλήρως τη θέση του από τους αιγύπτιους ανιχνευτές και καθώς οι ανύποπτοι Αιγύπτιοι προχωρούσαν σε διάταξη πορείας προς την πόλη και άρχιζαν να στήνουν το στρατόπεδό τους, ένα ισχυρό σώμα χιττιτικών αρμάτων πέρασε απαρατήρητο πίσω από την πόλη, πέρασε τον ποταμό Ορόντη και έπεσε πάνω στο κέντρο της αιγυπτιακής παράταξης με συντριπτική ισχύ. Ο αιγυπτιακός στρατός θα είχε εξολοθρευτεί αν δεν ερχόταν ένα ανεξάρτητο αιγυπτιακό σύνταγμα στην πιο κατάλληλη στιγμή από άλλη κατεύθυνση, το οποίο κατέλαβε ανυποψίαστους τους Χετταίους καθώς λεηλατούσαν το στρατόπεδο. Αυτή η επιτυχής συγκυρία έδωσε τη δυνατότητα στον αιγύπτιο βασιλιά να διασώσει τις δυνάμεις του και να παρουσιάσει τη μάχη σαν μια μεγάλη νίκη.

 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.