Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Μακεδονικός Αγώνας 2ο Έτος (1905) Το σώμα του Μακρή (Μάρτιος 1905)
Το σώμα του Μακρή (Μάρτιος 1905) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2008 13:23

Μόλις ο Μακρής έφθασε στην Αθήνα ήρθε σε επαφή με τον Καλαποθάκη ο οποίος του έδωσε χρήματα προκειμένου να καταρτίσει σώμα 20 ανδρών. Εκείνος ήρθε σε επαφή με ανθρώπους στη Κρήτη οι οποίοι του έστειλαν δέκα πέντε άνδρες. Ο Καραβίτης αναφέρει ότι αυτός προμήθευσε τους άνδρες στον Μακρή και πρέπει τουλάχιστον εν μέρει να είναι αληθινός δεδομένου ότι ο Βάρδας, σε επιστολή του προς τον Καούδη, αναφέρει ότι 9 από τους 17 άνδρες του Μακρή είναι Ανωπολίτες συγχωριανοί του Κατεχάκη.

Με τους 15 αυτούς και τέσσερις που στρατολόγησε στην Αθήνα σχηματίζει σώμα 20 ανδρών και στις 2 Μαρτίου επιβιβάζονται στο ατμόπλοια "Άρης" με προορισμό το Βόλο. Εκεί φθάνουν την επομένη και διανυκτερεύουν σε ξενοδοχείο. Την επομένη σιδηροδρομικώς μέσω Καλαμπάκας φθάνουν στα Μετέωρα για να παραλάβουν τον οπλισμό τους. Εκεί συναντούν τον Μάλλιο με το σώμα του ο οποίος περιμένει οδηγούς για να περάσει τα σύνορα

Οι δύο ομάδες αναχωρούν στις 10 Μαρτίου και μέσω Γαβρόβου, Βελεμίστι πέρασαν τον Βενέτικο από τη γέφυρα, τον Αλιάκμονα με τη βάρκα, έφθασαν στο Παλαιόκαστρο. Στη συνέχεια μέσω Κουτσικού έφθασαν στη Σέλτσα όπου συνάντησαν τον Βαγγέλη Γαλιανό με τον οποίον προχώρησαν για να συναντήσουν τον Βάρδα.

LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.