Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Ιστορία Αρχαϊκή Περίοδος Πελοποννησιακή Συμμαχία
Πελοποννησιακή Συμμαχία PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2008 17:25

Από το 556/5 π.Χ. οι Λακεδαιμόνιοι ξεκινούν την πολιτική σύναψης συμμαχιών με άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Η πρώτη συμμαχία έγινε με την Τεγέα. Οι Τεγεάτες δεσμεύθηκαν να διώξουν τους Μασσήνιους που είχαν καταφύγει στην πόλη και την περιοχή τους και να ακολουθούν τον στρατό της Σπάρτης στις πολεμικές του επιχειρήσεις. Στη συνέχεια συμμάχησαν με τη Σικυώνα, τον Φλιούντα, την Κόρινθο και την Αμπρακία. Αργότερα προστίθενται στη συμμαχία τα Μέγαρα, η Αίγινα, η Τροιζήνα, η Επίδαυρος και η Ερμιόνη. Εκτός της συμμαχίας έμειναν το Άργος και η Αχαΐα.

Η Πελοποννησιακή συμμαχία έχει πάρει τον πλήρη σχημαστισμό της γύρω στα 510 π.Χ. Η συμμαχία διοικείται από συμβούλιο αντιπροσώπων των συμμαχικών πόλεων, που συνέρχεται στη Σπάρτη όταν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Οι αντιπρόσωποι είναι εφοδιασμένοι με δεσμευτική εντολή. Συνεδριάζουν υπό την προεδρία των εφόρων. Κάθε πόλη, όποια κι αν είναι η σημασία της, διαθέτει μία ψήφο.

LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.