Gistor

(George's Site)

Διαφήμιση
Home Αρχαιολογικά Νέα Στα ίχνη της Ακαδημίας Πλάτωνος;
Στα ίχνη της Ακαδημίας Πλάτωνος; PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2008 00:00

Η Ακαδημία Πλάτωνος ίσως και να είναι, τελικά, κάτω από τα πόδια... της Νομαρχίας Αθηνών.

Ένας κροκαλοπαγής τοίχος που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής σε οικόπεδο που ανήκει στη Νομαρχία, ίσως και να σηματοδοτεί την περίφημη Ακαδήμεια, την Ακαδημία, δηλαδή, όπου δίδασκε ο Πλάτων.
Ο τοίχος εντοπίστηκε από τους αρχαιολόγους της Γ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και δεν έχει μελετηθεί ακόμη. Σύμφωνα με την έφορο Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου, η θέση του τοίχου συμπίπτει με σχέδιο του αείμνηστου Ιωάννη Τραυλού, ο οποίος είχε τοποθετήσει εκεί το μνημείο.
Η ανασκαφή συνεχίζεται και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένα, λέει η Ν. Βαλάκου. Πάντως δεν αποκλείει την περίπτωση να είναι ο τοίχος του 4ου αι. π.Χ. και να αποτελεί τον περίβολο της Ακαδημίας ή κάποιον τοίχο της.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών συνεχίζει την ανασκαφή και θα αποφανθεί περί του ευρήματος όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία. Μέχρι τότε, τα όνειρα της Νομαρχίας Αθηνών για την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου στην περιοχή, θα πρέπει να περιμένουν.

Πηγή: Το Έθνος

LAST_UPDATED2
 

Εγγραφειτε στο Newsletter μας


Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Το Site φαίνεται καλλίτερα με:
και 

Συντομα Βοηθητικα Μηνυματα

Το περιεχόμενο του Site που είναι προσβάσιμο από τους απλούς επισκέπτες είναι περιορισμένο. Μόνο τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Μόλις κάνετε Login θα εμφανισθούν όλες οι επιλογές από το Μενού Περιεχόμενα.